Indicatori biologici - fiola

Indicatori biologici - fiola - pentru sterilizare cu abur, hidrogen peroxid, propilenoxid si etilenoxid.Descriere produs


Indicatori biologici - fiola - pentru sterilizare cu abur, hidrogen peroxid, propilenoxid si etilenoxid.

1. EZTest Steam (G. stearothermophilus) (population 106) – indicator biologic pentru sterilizarea cu abur.
EZTest® este un indicator biologic pentru monitorizarea ciclurilor de sterilizare cu abur.
EZTest contine spori bacterieni G. stearothermophilus pe suport de hartie aflati intr-un tub mic de plastic rezistent la temperatura. Inauntrul acestui tub de plastic exista o mica fiola de sticla ce contine mediul de cultura constand din caseina digerata de soia si un indicator de ph care va deveni galben la dezvoltarea bacteriilor.
EZTest este usor de folosit si se evalueaza vizual, rezultatele putand fi citite la 24 ore fara a fi necesar transferul catre laborator.

2. Smart Read EZTest (G. stearothermophilus) (population 106) - indicator biologic pentru sterilizarea cu abur.
SmartEZTest Abur contine o cantitate cunoscuta de G. stearothermophilus, 7953,spori bacterieni inoculati in hirtie de filtru plasata in interiorul unui tub de plastic si o fiola de sticla continind mediul de cultura.
Disponibili pentru procese de sterilizare cu abur la 121°, 132°, 134° si 135°C. Un indicator chimic tip eticheta isi schimba culoarea din albastru in negru la expunerea la abur.
Avantajele Smart-Read EZTest :
1. Ciclurile esuate de sterilizare detectate la 3-5 ore.
2. Convenabil pentru cultura.
3. Schimbare spectaculoasa de culoare pentru cele pozitive.
4. Rezultatul final in 10 ore.
5. Nu sunt necesare dotari speciale de laborator.

3. EZTest H202 (G. stearothermophilus) (population 106) - indicator biologic pentru sterilizarea cu hidrogen peroxide.
Indicatorul biologic EZTest H202 contine o cantitate cunoscuta de 7953 G. stearothermophilus continuta de un disc metalic plasat inauntrul unui tub de plastic ce contine si indicatorul de PH si o fiola de sticla ce contine mediul de cultura.
Indicatorul de ph isi schimba culoarea spre galben in momentul aparitiei dezvoltarii bacteriene.
Indicatorul chimic plasat pe tubul de cultura isi schimba culoarea din albastru in roz la expunerea cu H2O2.

4.EZTest PPO - indicator biologic pentru sterilizare cu propilenoxid.
EZTest PPO este un indicator biologic pentru monitorizarea ciclurilor de sterilizare cu oxid de propilena.
EZTest contine spori bacterieni G. stearothermophilus pe suport de hartie aflati intr-un tub mic de plastic rezistent la temperatura.
Inauntrul acestui tub de plastic exista o mica fiola de sticla ce contine mediul de cultura constand din caseina digerata de soia si un indicator de ph care va deveni galben la dezvoltarea bacteriilor. EZTest este usor de folosit si se evalueaza vizual, rezultatele putand fi citite la 24 ore (oxid de propilena) fara a fi necesar transferul catre laborator.

5. EZTest EO (B. atrophaeus) (population106) - indicator biologic pentru sterilizare cu etilenoxid.
EZTest EO este un indicator biologic pentru monitorizarea ciclurilor de sterilizare cu etilenoxid.
EZTest contine spori bacterieni B. atrophaeus pe suport de hartie aflati intr-un tub mic de plastic rezistent la temperatura.
Inauntrul acestui tub de plastic exista o mica fiola de sticla ce contine mediul de cultura constand din caseina digerata de soia si un indicator de ph care va deveni galben la dezvoltarea bacteriilor.
EZTest este usor de folosit si se evalueaza vizual, rezultatele putand fi citite la 48 ore (oxid de etilena) fara a fi necasar transferul catre laborator.

Folosire:
1. Plasati indicatorii biologici EZTest in pozitie orizontala in cel mai dificil de sterilizat loc din sterilizator.
2. Pentru ciclul Flash, articolele nu trebuie sa fie impachetate.
3. Plasati un numar suficient de indicatori EZTest in intreaga incarcatura ce urmeaza a fi sterilizata. NOTA: Acest numar depinde de reglementarile in vigoare dar recomandam folosirea unui numar minim de 2 bucati.
4. Rulati programul pentru sarja de sterilizat.
5. Dupa expunere, scoateti indicatorul biologic de indata ce temperatura incarcaturii permite acest lucru (s-a racit sau a fost aerata).
6. Spargeti fiola cu mediul de cultura folosind un dispozitiv produs de MESA pentru a activa mediul de cultura.
7. Puneti indicatorii in incubator, conform indicatiilor de timp si temperatura specific pentru fiecare tip de indicator.
8. Daca sporii supravietuiesc procesului de sterilizare, mediul de cultura isi va schimba culoarea conform intructiunilor de utilizare specifice fiecarui tip de indicator biologic.
9. Daca sporii au fost distrusi, mediul de cultura va ramane la culoarea initial.
10. Este bine sa se citeasca rezultatele la fiecare 12 ore.
11. Toate fiolele pozitive trebuiesc inregistrate si trimise sa fie distruse. Toti indicatorii pozitivi trebuiesc autoclavati inainte de distrugere.

Certificari:
EZTest sunt produsi din culturi recunoscute si certificate pentru populatie, valoarea D, valoarea Z. Sunt fabricati in concordanta cu standardul ISO 11138.